8 Kasım 2011 Salı

YAPRAK SARMASI



Malzemeler:

  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 Çay bardağı bulgur
  • 2 Adet orta boy soğan
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 3 Yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 Tatlı kaşığı sumak
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı pulbiber
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Yarım demet taze nane
  • 2 Adet yeşil soğan
  • 6-7 Dal maydanoz
  • tuz
  • 1 Çay bardağı sıcak su


Yapılışı:
Salamura yaprağı 3-4 saat önceden ılık suya koyarak bekletin.Ara ara suyunu 1-2 defa değiştirin en son aşamada bol suyla yıkayın.Böylece yapraktaki tuz gitmiş olacaktır.Geniş bir tencerede yağ ile birlikte soğanları kavurun.Soğan kavrulunca salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Daha sonra pirinci ve bulguru  ekleyin 1-2 dakika kavurun.Kavurduktan sonra 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve ocağın altını kısarak 5-10 dakika pirincin ve bulgurun kabarmasını bekleyin.Daha sonra ocağın altını kapatıp içine nar ekşisini, tuzu,baharatları, taze soğanı, naneyi ve maydanozu ekleyin.Sarmaları sarıp tencereye dizin üzerine çok az zeytinyağı gezdirin.Üzerini kapatacak şekilde bir tabak koyun.Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu dökün pişerken ara ara sıcak su gezdirin .Kaynadıktan sonra altını kısıp pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder