7 Kasım 2011 Pazartesi

BROWNİ


Malzemeler:

  • 1 Su bardağı süt
  • 1.5 Su bardağı şeker
  • 1.5 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 3 Yumurta
  • 4 Yemek kaşığı kakao
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Paket kabartma tozu

Yapılışı:
Sütü,yağı,şekeri ve kakaoyu iyice çırpın.Hazırladığınız bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.Ayırdıktan sonra kalan karışıma yumurtayı,unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yağlanmış borcama dökün.185 derecede 30-45 dakika pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Piştikten sonra fırından çıkartıp 5-10 dakika dinlendirin.Dinlendikten sonra dilimleyin ve üzerine ayırmış olduğunuz karışımı dökün.

1 yorum: