2 Kasım 2011 Çarşamba

SUSAMLI SİMİT


Malzemeler :

  • 1 Paket margarin(oda sıcaklığında beklemiş)
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Tane yumurta(beyazı ayrılmış) 
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı şeker     
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için susam

Yapılışı:
Yumurtanın beyazı hariç bütün malzemeleri karıştırın.Unu azar azar ekleyerek hamuru iyice yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru yarım saat dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp küçük küçük simitler yapın.Simitleri üst kısmını yumurtanın akına batırın ardından susama batırarak fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder