28 Kasım 2011 Pazartesi

EZOGELİN ÇORBASI

Malzemeler :
  • 9-10 Su bardağı su(et suyu da olabilir)
  • 1 Su bardağı mercimek
  • Yarım fincan pirinç
  • Yarım fincan bulgur
  • 1 Yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 Adet orta boy soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz-karabiber-nane
Yapılışı:
Sıvı yağ ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğan kavrulunca yavaş yavaş karıştırarak 4 bardak suyu ekleyin.Su kaynayınca mercimeği,pirinci ve bulguru ekleyin.Salçayı az bir miktar suyla sulandırarak çorbaya ilave edin.Yarım saat kadar ara ara karıştırarak normal  ateşte pişirin.
Piştikten sonra blendırdan geçirin ancak malzemeler hafif dişe gelecek şekilde kalmalı.Ardından koyuluğuna göre 5-6 bardak daha su ekleyin ve kaynamasını bekleyin.Baharatları ve tuzu ekleyip altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder