20 Kasım 2011 Pazar

ETLİ KABAK DOLMASI

Malzemeler:
  • 1 kilo kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 5-6 dal dereotu
  • Karabiber-nane-pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı yağ(küçük çay bardaklarından)
Yapılışı:
Pirinçler kaynamış tuz atılmış suda 20 dakika bekletin .Isladığınız pirinci soğuk suyla yıkayıp süzün.Pirinci ve kıymayı bir kapta karıştırın.İçine soğan ve domatesleri rendeleyin.Baharatları,tuzu ve yarım yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.Yağı ve kıyılmış dereotunu bu karışıma ekleyip karıştırarak harcı hazırlayın.Kabakların içini oyup doldurun ve tencereye dizin.Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun ve kaynamasını bekleyin .Kaynadıktan sonra bir tavada 1-2 yemek kaşığı yağı,yarım yemek kaşığı salçayı ve sarımsağı rendeleyip hafif ateşte çevirin.Hazırlanan sosu dolmaların üzerine gezdirin.Kısık ateşte 30-35 pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder