3 Kasım 2011 Perşembe

İKİ PEYNİRLİ BÖREK


Malzemeler:

  • 1 Kilo yufka(6 Adet)
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay bardağı su
 İç harcı için: 1 Su bardağı beyaz peynir
1 Su bardağı kaşar 
İsteğe göre maydanoz

Yapılışı:Sütü,yağı,yumurtayı ve suyu karıştırarak harcı hazırlayın.Yağlanmış Fırın tepsisine yufkaları büzerek serin.Her yufkanın üzerine hazırladığınız harcı sürün. 3. yufkayı serdikten sonra peynir karışımını ilave edin.Kalan yufkaları serip üzerine harcı sürün.En son yufkayı kopararak düz bir şekilde yerleştirin.Kalan harcı üzerine sürün ardından dilimleyin.Yarım saat dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında 220 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder