25 Aralık 2011 Pazar

KISIR

Malzemeler:
  • 2 Su bardağı  ince bulgur
  • 2.5 Su bardağı kaynamış su
  • 1 Demet maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 Tane limon
  • 6-7 Adet yeşil soğan
  • 1 Tatlı kaşığı tuz(Eğer salçalarınız tuzlu ise tuzu azaltın)
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • İsteğe göre pulbiber(biber salçası kullandığım için ben kullanmadım)
Yapılışı:
Geniş bir kaba ayıkladığınız bulguru alın.İçine biber salçasını,domates salçasını ve tuzu ekleyin.Üzerine kaynamış suyu ilave edip karıştırın.Üzerini hava almayacak şekilde kapatın yarım saat bekletin.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Bir tavada yarım su bardağı yağ ile birlikte soğanı kavurun.
Beklettiğiniz bulgurun içine kavrulmuş soğanı ekleyin(yağ ile birlikte).Yoğurmaya başlayın.Yeşil soğan ve maydanoz haricinde baharatları,limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip yoğurmaya devam edin.Eğer harcınız kuru olduysa üzerine az bir miktar sıcak su ve sıvıyağ gezdirebilirsiniz.
Maydanozu ve yeşil soğanı ince ince kıyıp harca ekleyip karıştırın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder