12 Aralık 2011 Pazartesi

AŞURE

MALZEMELER:(8-10 kişilik)
  • 150 gram fındık
  • 200 gram ceviz
  • 1 çay bardağı haşlanmış fasülye
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı yarma
  • 2 Yemek kaşığı pirinç
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 3-4 tane kuru kayısı(küçük küçük doğranmış ve suda bekletilmiş)
  • 2-3 tane incir(küçük küçük doğranmış ve suda bekletilmiş)
  • Yarım su bardağı fıstık

YAPILIŞI:
Bir gece önceden yarmayı 3 su bardağı su ile 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın bir gece beklesin.Aynı şekilde fasülyeyi ve nohutuda haşlayın ve bir gece bekletin.
Ertesi gün geniş bir tencereye yarmayı,pirinci,tuzu ve 3-4 su bardağı sıcak suyu ekleyin.Kaynamaya başlayınca nohutu ve fasülyeyi ilave edin.Yarma pişene kadar kaynatın.Yaklaşık yarım saat kadar kaynadıktan sonra iyice özleşince üzümü,kuru kayısıları,inciri,fındığı ve fıstığı ekleyin.Bir kaç dakika daha kaynatın.Koyuluğuna göre sıcak su ekleyebilirsiniz.
Daha sonra  şeker ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Yarım saat kadar demlenmesini bekleyin.
Servis yaparken üzerine dövülmüş cevizi isteğe göre tarçın ve nar ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder