16 Aralık 2011 Cuma

FIRINDA KÖFTE VE PATATES


Köfte için 
Malzemeler:
  • Yarım kilo yağsız kıyma
  • 1 Adet orta boy soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • 1 Su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 3 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre maydonoz
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin.Kıymayı,soğanı ve diğer malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun.Yoğurduktan sonra ağzını iyice kapatıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.Zamanınız varsa 1 gün önceden de yoğurup bekletirseniz daha güzel olur.Beklettiğiniz köfteyi bir kez daha yoğurup elinizi suya batırarak şekil verin. Köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında  200-220 derecede çok kurutmadan üzeri kızarana kadar pişirin.Piştikten kurumaması için tencereye alın ve ağzını kapatın.Afiyet olsun..


Fırında Patates Kızartması
Malzemeler:
  • 5-6 Tane orta boy patates
  • 3 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Patatesleri kızartmalık doğrayın.Yıkayıp suyunu süzün.Fırın tepsisinin altına alüminyum folyoyu serin üzerine yağlı kağıt serin.Yağlı kağıdın üzerine patateslerin yapışmaması için bir fırça yardımı ile yağ sürün. Patatesleri tepsiye koyun üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyin.ekledikten sonra iyice karıştırın.Patateslerin üzerini yağlı kağıt ile kaplayın.Yağlı kağıt ile kapladıktan sonra üzerine alüminyum folyo örtün hava almayacak şekilde kenarlarından sıkıştırın.Öceden ısıtılmış fırında 250 derece de 45-50 dakika pişirin. Daha sonra patateslerin üzerini tamamen açıp tekrar fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Bu yöntem zahmetli gibi görünsede sağlıklı ve yumuşak lezzetli patatesler elde etmenizi sağlıyor.Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder