19 Aralık 2011 Pazartesi

ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler:
  • 6 Bardak su (3 bardak tavuk suyu + 3 bardak su şeklinde de olabilir)
  • 3 Yemek kaşığı yağ (tavuk suyu ile yaparsanız 1.5 yemek kaşığı yağ)
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Su bardağı tel şehriye
  • 1 Çay kaşığı nane
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Yarım limon
Yapılışı:
  • Tencere sıvı yağ ile birlikte salçayı ve naneyi  kavurun.
  • Kavurduktan sonra suyu ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra şehriyeyi,tuzu,limonu ve pulbiberi ekleyin.
  • 5 Dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder