2 Ocak 2012 Pazartesi

SEBZE ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Adet kabak
  • 1 Adet havuç
  • 1 Adet patates
  • 1 Çay bardağı bezelye
  • 1 Yemek kaşığı bulgur
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 3 Su bardağı su (haşlamak için)
  • 3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz-karabiber
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.Kavrulunca salçayı ekleyin ardından 3 su bardağu suyu ilave edin.
Doğranmış sebzeleri,bezelyeyi ve bulguru ekleyin kısık ateşte haşlayın.
Haşlandığı zaman blenderdan geçirin.Çorbanın koyuluğuna göre arzu ettiğiniz miktarda sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin.10-15 dakika kaynatın.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder