16 Ocak 2012 Pazartesi

KURU POĞAÇA

Malzemeler:
  • 100 Gram margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 2 Yumurta (bir tanesinin sarısı üste sürülecek)
  • 1/3 Su bardağı yoğurt
  • 1 Tatlı kaşığı sirke
  • 1 Çay kaşığı karbonat
  • 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 4-4.5 Su bardağı un
 İçi için:
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • İsteğe göre maydanoz
  • Bir tutam karabiber
Yapılışı:
Geniş bir kapta hamur malzemelerini iyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 30-45 dakika kadar dinlendirin.
İç harcı için peynirleri,maydanozu ve karabiberi karıştırın.
Dinlendirdiğiniz hamurdan avucunuzun içini dolduracak kadar yumaklar alın.Düz biz zemin üzerinde bezeleri yapışmaması için her tarafını hafifçe unlayın ve açın.Açtığınız hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun.Açtığınız hamuru bıçakla üçgen şeklinde kesin ve içine peynirli harçdan koyup sigara böreği gibi sarın.Hazırladığınız poğaçaları tepsiye dizip üzerlerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün.Önceden ısıtılmış 185 derecede üzerleri kızarıp gevrekleşinceye  kadar 30-45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder