10 Eylül 2014 Çarşamba

ÜZÜMLÜ VE FINDIKLI KURABİYE


Malzemeler: 
  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:
Kuru üzüm, fındık, limon kabuğu rendesi ve un dışında kalan tüm malzemeleri yoğurun.
Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamına gelince kuru üzüm, fındık ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra yarım saat kadar dinlendirin. Dinlendirdiğiniz harca kurabiye şekli verin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder