14 Eylül 2014 Pazar

KUMPİR


Malzemeler:

  • 4 adet iri patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı karışık haşlanmış bezelye ve küp küp doğranmış havuç
  • 3 küçük salatalık turşusu
  • Tuz - karabiber - Kekik
  • 1 parça tavuk göğüsü
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı: 
- Tavuğu julyen usulu doğrayın. Derin bir kapta tavuğu, galeta ununu, yağı, tuzu, karabiber ve kekiği iyice karıştırın ve borcama yayın. 175 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Patatesleri iyice yıkayın ve derin bir tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra bir çatal yardımıyla patatesleri iyice ezin. Ezilen patateslerin üzerine bir tencerede rendelenmiş kaşar, tereyağ, süt ve tuz ekleyin kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. Servis tabağına ilk olarak hazırladığınız patates püresini koyun ve üzerine fırında pişirdiğiniz tavuk parçalarını ekleyin. Son olarak haşlanmış bezelye, havuç ve doğranmış salatalık turşusu ile süsleyin. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder