14 Eylül 2014 Pazar

PEYNİRLİ POĞAÇA


Malzemeler:

  • Hamur için: 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı poğaçaların üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 20 gram yaş maya
  • Orta boy su bardağında ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

* Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı

  • İçi için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 tutam kadar kıyılmış maydanoz


Yapılışı:
Küçük bir kapta ılık su, maya ve şekeri maya kabarana kadar (yaklaşık yarım saat) bekletin.
Derin bir kapta hamur malzemelerini karıştırın ve kabaran mayayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtüp 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Mayalandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve elinizle açın. İçerisine peynirli harçtan koyup tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Pişirmeden önce fırın tepsisinde 25 - 30 dakika daha bekletin. Daha sonra üzerine arzu ederseniz susam ve çörek otu serpin ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder