Malzemeler:
·
1/3 su bardağı toz şeker
·
2 yumurta
·
100 gram tereyağı
·
2 su bardağı un
·
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
·
1 tutam tuz
·
Yarım çay kaşığı tarçın
·
Yarım çay bardağı kuru üzüm
·
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
·
5 adet kuru kayısı
·
3 adet kuru incir
·
Üzeri için 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Yumurta, tereyağı ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
Daha üzerine kuru meyveler hariç tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Yoğurduktan
sonra küçük küçük doğranmış kuru meyveleri ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız harcı 3 eşit parçaya bölün
ve tepsiye aralıklar şeritler halinde dizin. Bu hamur parçalarının üzerine toz
şeker serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece pembeleşinceye kadar pişirin. Daha
sonra fırından çıkarın ve 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra
dilimleyin ve fırın ızgarasına yerleştirin. Dilimlediğiniz biscotti parçalarını
150 derecede 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder