19 Nisan 2015 Pazar

BİSCOTTİ


Malzemeler:
·         1/3 su bardağı toz şeker
·         2 yumurta
·         100 gram tereyağı
·         2 su bardağı un
·         1,5 çay kaşığı kabartma tozu
·         1 tutam tuz
·         Yarım çay kaşığı tarçın
·         Yarım çay bardağı kuru üzüm
·         Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
·         5 adet kuru kayısı
·         3 adet kuru incir
·         Üzeri için 1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Yumurta, tereyağı ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Daha üzerine kuru meyveler hariç tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Yoğurduktan sonra küçük küçük doğranmış kuru meyveleri ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız harcı 3 eşit parçaya bölün ve tepsiye aralıklar şeritler halinde dizin. Bu hamur parçalarının üzerine toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkarın ve 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyin ve fırın ızgarasına yerleştirin. Dilimlediğiniz biscotti parçalarını 150 derecede 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder