19 Nisan 2015 Pazar

FRAMBUAZLI CHEESECAKE



Malzemeler:
Tabanı İçin
·         30 – 35 adet Eti Burçak
·         ¼ su bardağı eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin
·         3 kutu Pınar beyaz
·         1.5 paket krema
·         1.5 su bardağı toz şeker
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası
·         1 paket vanilya
·         1 çorba kaşığı limon suyu
·         5 yumurta
·         1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin
·         Frambuaz veya vişne
·         1 çay bardağı vişne suyu
·         3 yemek kaşığı toz şeker
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası


Yapılışı
Önce bisküvileri robotta un haline gelinceye kadar çekin. Sonra eritilmiş tereyağını ekleyip, kaşık ile iyice karıştırın. Orta boy kelepçeli kalıbın alt yüzeyine yağlı kağıt serin ve kenarlarını da yağlayıp unlayın. Karışını kaşıkla bastıra bastıra kalıba yerleştirin ve buzdolabında bekletin.
Sırası ile Pınar beyazları bir kaba koyun ve mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Limon suyu, vanilya, tuz ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak içerisine kremayı ilave ederek çırpmayı sürdürün.
Buzdolabından bekleyen tabanın üzerine bu harcı ilave edin. 170 derece 1 saat kadar pişirin. Piştikten sonra fırının içerisinde kapağını açmadan 1 saat kadar dinlendirin.

Üzerin için arzu ettiğini kadar frambuaz veya vişneyi dondurulmuş ise çözülmesini bekleyin. 1 çay bardağı vişne suyunu 3 kaşık şeker ile karıştırın ve içerisine mısır nişastasını ekleyerek koyulaşana kadar kaynatın. Daha sonra kenara alarak ılımasını bekleyin. Dinlendirdiğiniz cheesecakein üzerine meyveleri dizin. Son olarak hazırladığınız meyve suyu jölesini üzerine gezdirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder