21 Haziran 2014 Cumartesi

ÇİLEKLİ JÖLELİ MUHALLEBİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı süt
  • 125 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket bisküvi
  • 1 paket jöle
  • 1 bardak vişne suyu
  • Üzeri için taze çilek, vişne

Yapılışı:
Unu margarinle birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından yavaş yavaş karıştırarak sütü, vanilyayı ve şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişirdikten sonra topaklanmaması için mikserle 10 dakika çırpın. Bisküvileri geniş bir borcama veya küçük kaplara ufalayın. Üzerine muhallebiyi dökün ve soğuması için bekletin. Üzerine küçük küçük doğranmış vişneyi veya çileği ekleyin. Küçük bir tencerede jöleyi tarihine uygun bir şekilde pişirin. Pişirme esnasında içine 1 su bardağı vişne suyunu ekleyin. Jöleyi pişirip soğuttuktan sonra muhallebinin üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder