21 Haziran 2014 Cumartesi

AÇMA


Malzemeler:

  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 - 4,5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ
  • Üzeri için: Yumurta sarısı
  • Çörek otu


Yapılışı:
1 paket yaş mayayı geniş bir kaba koyun. Üzerine sütü, suyu, sıvıyağı ve şekeri ekleyip karıştırın ve yarım saat bekletin. Harç kabardıktan sonra üzerine yavaş yavaş unu ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru mayalanması için 1-1,5 saat bekletin. Tereyağını bir tavada yakmadan eritin. Hamur mayalandıktan sonra dört eşit parçaya ayırın ve elinizle açın. Açtığınız hamurun üzerine erittiğiniz tereyağından gezdirin ve rulo biçiminde sarın. Rulo haline getirdiğiniz hamuru 2-3 eşit parçaya bölüp her bir parçayı rulo yapıp birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Pişirmeden önce yarım saat kadar daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri kızara pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder