16 Ocak 2014 Perşembe

KABAK TATLISI

Malzemeler:

  • 1 kilo kabak
  • 2.5 su bardağı (500 gram) toz şeker
  • Üzeri için dövülmüş fındık veya ceviz

Yapılışı: Kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş kabağı yıkayın. Geniş bir tencereye bir sıra boyunca dilimlenmiş kabağı dizin ve üzerine şeker serpin. Eğer kabak artarsa bir kat daha kabak dizip üzerine şeker serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve şekerin erimesi için en az 2 saat bekletin. bir gece önceden hazırlayıp bekletirseniz daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz. Beklettikten sonra kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis yaparken üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder