12 Ocak 2014 Pazar

KIYMALI KARNIBAHAR


Malzemeler:

  • 1 adet orta boy karnıbahar
  • 200 gram kıyma
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz-karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Bir tencerede kıymayı 3 yemek kaşığı yağ ile kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra kıyılmış soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra içerisine salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Karnıbaharı yıkayıp, suyunu süzün ve küçük parçalara doğrayın. Süzdükten sonra tencereye ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder