12 Ocak 2014 Pazar

İZMİR KÖFTE


Malzemeler:
  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz-karabiber
  • Yarım su bardağı kadar ufalanmış ekmek içi (veya 1 çay bardağı galeta unu)
  • 4 adet patates
Sosu için:
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yapılışı:
Soğanı ince ince kıydıktan sonra köfteyi yoğurun ve bir kenarda 1 saat kadar dinlendirin. Yoğurduğunuz köfte dinlenirken küçük bir tencereye sos için domatesleri rendeleyin. İçerisine kıyılmış sarımsağı, salçayı, tuzu ekleyip biraz pişirin. Daha sonra üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip 5-10 dakika kaynatın. Dinlendirdiğiniz köftelere şekil verip fırın tepsisine dizin ve pembeleşinceye kadar pişirin. Patatesleri soyun ve yayvan tencereye dizin. Fırında az miktarda pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin. Üzerine pişirdiğiniz domates sosunu ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder