1 Nisan 2012 Pazar

FIRINDA LEVREK

Malzemeler (5 kişilik):
  • 5 Tane levrek 
  • 1 Adet iri kuru soğan
  • 1 Adet limon
  • 3 Diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2-3 Adet defne yaprağı
  • 1 Adet çarliston biber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir tabakta sıvıyağı,yarım limonun suyunu,rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
Bu harcı bir fırça yardımı ile temizlenmiş levrenlerin içine ve dışına sürün.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye levrekleri dizin.Balıkların içine birkaç parça kuru soğan koyun. Kalan soğanı,birkaç adet limon dilimini ve defne yaprağını balıkların üzerine yerleştirin.Üzerine bir tutam tuz atıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder