15 Nisan 2012 Pazar

SEBZELİ TAVUK

Malzemeler:
  • 400 Gram tavuk göğüsü (2 parça)
  • 2 Adet orta boy patates
  • 1 Adet iri havuç
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 2 Tane orta boy domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 Su bardağı su
  • Tuz-karabiber
Yapılışı:
Küçük küçük doğranmış tavuğu,tereyağı ve bir tutam  tuz ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
Küçük bir tencerede iki parçaya bölünmüş  havucu ve bezelyeyi haşlayın.Haşladıktan sonra havucu küp küp doğrayın.
Patatesleri küp küp doğrayın.Bir tencereye doğranımış patatesleri yerleştirin.Üzerine haşlanmış havucu ve bezelyeyi ilave edin.Üzerine biraz tuz serpin .Son olarak sebzelerin üzerine kavurduğunuz tavuğuda ekleyin.
Ayrı bir tencerede rendelenmiş domatesi,sarımsağı,salçayı,sıvıyağ  ve suyu 5 dakika kadar kaynatın.Bu sosu tavuğun üzerine gezdirin.Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

1 yorum:

  1. Bu büyük ve sevgi dolu aileye hoşgeldiniz yemeğiniz harika ellerinize sağlık.Bende beklerim
    sevgiler...

    YanıtlaSil