23 Nisan 2012 Pazartesi

FIRINDA PÜRELİ KÖFTE


Malzemeler: 
Köfte için:
  • 700 Gram yağsız kıyma
  • 1 Adet iri soğan
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • Yarım Çay kimyon
  •  İsteğe göre pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 3 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • Püre için : 4 Adet iri patates
  • 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 Su bardağından biraz eksik  rendelenmiş kaşar
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  •  Sosu için : 1 Yemek kaşığı dolusu salça
    2 Su bardağı su

Yapılışı:
Soğanı rendeleyin ve köftelik malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun.Fırın tepsisini hafifçe yağlayın üzerine hazırladığınız harcı yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında  hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartın.
Patatesleri  kabularını soyup haşlayın.Haşladıktan sonra patatesler sıcakken  sütü,yağı,kaşarı ve tuzu ekleyip iyice karışıtırın.Hazırladığınız püreyi fırından çıkardığınız köftenin üzerine yayın.
Küçük bir tencerede salçayı ve suyu karıştırın biraz kaynatın.Sos kaynayıp özleşince pürenin üzerine dökün. Köfteyi tekrar fırında çok fazla kurutmadan 20-25 dakika kadar pişirin.





1 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım çok severim bende beklerim
    sevgiler.

    YanıtlaSil