19 Mart 2012 Pazartesi

ETLİ KURU BAMYA (ÇİÇEK BAMYA)

Malzemeler:
  • 100 Gram kuru bamya
  • 200 Gram dana eti 
  • 1.5 Adet  limonun suyu
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Adet iri kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 3 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • 6 Su bardağı su
Bamyayı haşlamak için:
  • 4 Su bardağı su
  • 1 Adet limon

Yapılışı:
Bamyaların tüylerini temizlemek için temiz bir bezin içine koyup elinizle iyice ovalayın.
Bamyaları tencere alıp limon ve 4 su bardağı suyu ekleyerek 10-15 dakika haşlayın.
Haşladığınız bamyayı 45 dakika kadar haşladığınız suda bekletin.
Daha sonra soğuk suyla iyice yıkayın ipleri varsa ayıklayın.
Dana etini küçük küçük doğrayın çok iri olmasın.Tencerede etleri zeytinyağı ile kavurun.Etler hafif pembeleşince yemeklik doğranmış soğanı ekleyip biraz daha kavurun.Kavurduktan sonra salçayı ekleyip üzerine 6 bardak sıcak suyu ilave edin.
Kaynadıktan sonra 1.5 adet limonun suyunu ilave edin.Bamyaları da ekleyip 30-45 dakika kadar pişirin.Altını kapatmaya yakın tuzunu atın.Eğer kıvamı koyu olursa arzu ettiğiniz miktarda sıcaksu ve limon ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder