4 Mart 2012 Pazar

FIRINDA MUSKA BÖREĞİ

Malzemeler:
  • 3 Adet Yufka
  • 2 Yumurta sarısı
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla su
İç Harcı İçin:
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam maydanoz
  • İsteğe göre karabiber-pulbiber
Yapılışı:
Bir tabakta içi için  malzemeleri hazırlayın.
1 Adet yufkayı düz bir zemine açın.
Su ile yağı karıştırıp fırça ile yufkanın her tafına sürün.
Yufkayı 6-7 cm genişliğinde parçalar olacak şekilde uzunlamasına kesin.
Yufkanın uç kısmına 1 yemek kaşığı peynirli harçdan koyun.Sağdan ve soldan katlayarak muska şeklinde sarın.
Hazırladığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana pişirini.
İsterseniz bu böreği kıymalı ve patatesli de yapabilirsiniz.Afiyet olsun

*Pişirdiğiniz böreklerin sönmemesi için üst üste koymayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder