27 Şubat 2012 Pazartesi

TAVUKLU PİLAV


Malzemeler:
  • 1 Adet tavuk göğüsü
  • 3 Su bardağı su (tavuğu haşlamak için)
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 2 Su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • 1 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 Yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz(pilav için) + 1 çay kaşığı tuz(tavuk için)
  • İnce bir dilim limon

Yapılışı:
Tavuğu 3 su bardağı su,tuz ve limon dilimi ile birlikte haşlayın.Pirinçleri kaynamış tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
Suda beklettiğiniz piriçleri soğuk su ile bolca yıkayın suyunu süzün.
Bir tencerede tereyağını yakmadan eritin.Pirinci ve tuzu ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun.Üzerine 2 bardak kaynar suyu ilave edin.Kaynamaya başlayınca altını kısın.
Pirinçler suyunu çekince yarım çay bardağı soğuk suyu ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.Böylece pirinçler tane tane olur.
Servis yaparken üzerine haşladığınız tavuk parçalarını ekleyin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder