15 Şubat 2012 Çarşamba

SABLE BİSKÜVİ

Malzemeler:
  • 250 Gram margarin(oda sıcaklığında)
  • 20 Yemek kaşığı un
  • 6 Yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 Adet yumurta(bir tanesinin beyazını ayırın)
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • Üzeri için :1 su bardağı ince çekilmiş fındık  ve pudra şekeri
Yapılışı:
Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini,yumurtayı ve pudra şekerini yoğurun.Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya devam edin.Hamur cıvık olursa bir kaç kaşık daha un ekleyebilirsiniz.Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hazırladığınız hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün.Merdane ile düz bir zeminde 1/2 cm kalınlığında hamur açın.Hamuru açtıktan sonra çay  bardağı  ile yuvarlak parçalar kesin.Kestiğiniz hamurları önce yumurta akına daha sonra fındığa batırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıkartıp soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder