11 Mart 2012 Pazar

PATATES ÇORBASI


Malzemeler:
  • 2 Tane orta boy patates
  • 2 Tane orta boy havuç
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Su bardağı bezelye
  • 1 Tane kırmızı biber
  • 2 Litre su
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Tuz-karabiber
 Terbiyesi için:
  • 1.5 Yemek kaşığı un
  • 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt

 Yapılışı:
Patetesleri ve havuçları küp küp doğrayıp doğranmış kırmızı biber,bezelye ve sarımsak  ile birlikte yağda hafifçe kavurun.Kavurduktan üzerine üzerine suyu ve tuzunu ekleyip kaynatın.Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayınca rondodan geçirin.
1 Yemek kaşığı dolusu tereyağını tavada eritin.Unu yavaş yavaş yağa ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kavurduktan sonra yarım su bardağı suyu karıştırarak ekleyin.Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.Üzerine yarım su bardağı sütü de ilave ederek 5 dakika daha kaynatın.Kıvamı koyu olursa arzu ettiğiniz miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.Servis yaparken karabiber-pulbiber ile süsleyebilirsiniz.

1 yorum: