7 Şubat 2012 Salı

TAVUK SOTE

Malzemeler:
  • Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 Yamek kaşığı tereyağ
  • 1 Adet orta boy soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • Arzuya göre 1 adet  kırmızı veya yeşil biber kullanabilirsiniz
  • 2 Adet domates
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • İsteğe göre pul biber
  • İnce bir dilim limon
Yapılışı:
Tavuğu küçük küçük sotelik doğrayın.
Geniş bir tavada tereyağını eritin.Doğradığınız tavukları ekleyin ve suyunu çekene kadar biraz kavurun. Kavuruken içine ince bir dilim limonu kabuğu ile birlikte ekleyin.
Soğanı,sarımsağı ve biberi ince ince kıyın kavrulmuş tavuğa ekleyin.Biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ve suyu ekleyin.5-10 Dakika pişirin.
Piştikten sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyip altını kapatın afiyet olsun...

3 yorum: