9 Ağustos 2013 Cuma

TAVUK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 - 6 su bardağı sıcak su
  • Çeyrek dilim limon
  • Tuz-nane-pul biber

Yapılışı:
Tavuğu bol suda haşlayın. Haşladıktan küçük küçük doğrayın. Bir tencerede yağı ve unu hafifçe kavurun. Kavurduktan sonra salçayı ve doğranmış sarımsakları ekleyin. Üzerine karıştırarak sıcak suyu ekleyin. Son olarak tavukları, baharatları ve limon dilimini ekleyip 15 - 20 dakika kaynatın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder