5 Mayıs 2013 Pazar

FIRINDA DOMATESLİ KÖFTE VE PATATES PÜRESİ


Köfte için
Malzemeler:

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet iri soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı galeta unut
  • 1 çay kaşağı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe göre maydanoz
  • Yarım çay bardağı su

Yapılışı: 
Geniş bir kaba kıymayı alın. İçerisine galeta ununu, baharatları, kıyılmış maydanozu, yağı ekleyin. Daha sonra küçük küçük doğranmış soğanı, sarımsağı ve rendelenmiş domatesi ilave edin ve yoğurun. Eğer harcınız kuru olursa üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edin. Yoğurduktan sonra ağzını kapatıp 1-2 saat dinlendirin. Dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıttığınız 160 derece fırında kızaran kadar pişirin.

Patates püresi için
Malzemeler:

  • 5 adet orta boyu patates
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz

Yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup derin bir tencereye alın. Tereyağ ve sütü ilave edip kısık ateşte karıştırarak harmanlayın.Tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder