27 Ocak 2013 Pazar

YOĞURT SOSLU,HAVUÇLU PATATES PÜRESİ


Malzemeler:

  • 7 Adet orta boy patates
  • 1/2 Kilo havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (patates püresi için)
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ (havuçları kavurmak için)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için; Yarım süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 Yemek kaşığı tereyağ
Pul biber
Nane

Yapılışı:
Patatesleri derin bir tencerede haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup yarım çay bardağı sıvı yağ ve arzu ettiğiniz miktarda tuz-karabiber ekleyerek püre haline getirin. Patates püresini hafifçe ıslattığınız geniş bir borcama döşeyin.
Havuçları rendeleyin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin. Sotelenmiş  havuçları da patatesin üzerine döşeyin.
Servis yapacağınız zaman üzerine biraz sulandırarak hazırladınız sarımsaklı süzme yoğurdu ekleyin. Son olarak üzerine pul biber- nane ile erittiğiniz tereyağını gezdirin. Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. gül hanım mutfağınızı çok beğendim. sadece resimlerini görmek bile iştahımı açtı :)

    ben de sizi kendi bloguma beklerim, ev tasarımıyla ilgileniyorum. sevgiler.

    http://evkedisidekorasyon.blogspot.com/

    YanıtlaSil