30 Kasım 2012 Cuma

TİRAMİSU


Malzemeler
Kek için:
  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı nişasta
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Paket kabartma tozu

Krema için:
  • 3 Yumurta sarısı
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Paket labne peyniri

Keki ıslatmak için:
  • 1 Yemek kaşığı nescafe
  • 1 Su bardağı soğuk süt

Üzeri için 
2 Yemek kaşığı kakao


Yapılışı:
Kek
4 Adet yumurtayı ve şekeri bir kapta iyice çırpın.
Ayrı bir kapta unu, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu sırası ile elekten geçirin ve karıştırın. Daha üzerine çırptığınız yumurta ve şekeri ilave edin karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız harcı yağlanmış düz kare veya dikdörtgen bir borcama boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.

Krema
3 yumurta sarısını un ve şeker ile çırpın. Daha sonra sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin ve soğuması için bir süre bekletin. Soğuduktan sonra içerisine labne peyniri ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.

Pişirdiğiniz keki eşit olacak şekilde ortadan ikiye bölün. Hazırladığınız nescafe-soğuk süt karışımının bir kısmı ile keki ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremanın bir kısmını koyun ve üzerine kek ile kapatın. Kekin üst kısmını da ıslatın ve kalan kremayı üzerine dökün.
Tel bir süzgeç yardımı ile üzerine kakao serpin.
Servis yapmadan önce en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder