2 Eylül 2012 Pazar

CEVİZLİ ÇÖREK


Malzemeler:

  • 1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Yarım paket margarin
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Çay bardağı süt
  • 4 Yemek kaşığı yoğurt
  • 3 Yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 30 Gram yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 Adet kesme şeker
  • Üzeri için : yumurta sarısı

Not:Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı

Yapılışı:
Ilık suya mayayı ve şekerleri ekleyip maya kabarana kadar bekleyin.
Mayayı,sıvı yağı,sütü,yoğurdu,3 yumurtayı bir kapta karıştırın.Alabildiği kadar unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Bir tavada margarini yakmadan eritin.Ilıması için bir süre bekleyin ardından hamura ekleyip yoğurmaya devam edin.Yoğurduğunu hamurun üzerini kapatıp mayalanması için bir süre bekletin.
Hamur mayalandıktan sonra cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
Eliniz hafif yağa batırarak hamurdan küçük bezeler alıp şekil verin.Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder