4 Ağustos 2012 Cumartesi

ELMALI PASTA



Malzemeler:
Hamur için:
1 Paket margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı şeker
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç harcı için:
4 Adet elma
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için:Pudra şekeri

Yapılışı:
Hamur malzemelerini iyice karıştırıp yoğurun.Hamuru hava almayacak şekilde yarım saat dinlendirin.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Bir tavada çok hafif pişirin.3 Yemek kaşığı şekeri ve tarçını ilave  edip pişirmeye devam edin ve daha sonra altını kapatın.Harç soğuduktan sonra içerisine dövülmüş cevizi ilave edin.
Hamuru 3 parçaya bölüp beze yapın.Her bezeyi merdane ile açıp üçgen şeklinde kesin.Her parçaya bir miktar harç koyup sigara böreği gibi sarın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Arzu ederseniz pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder