30 Ekim 2011 Pazar

Yayla Çorbası

Malzemeler:
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşı tereyağı
  • Nane-pulbiber-tuz

Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzün. Yumurtayı,unu,yoğurdu iyice çırpın.Pirinci ve suyu ekleyip karıştırarak pişirin.Kaynadıktan karıştırmayı bırakıp tuzu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirin.Koyuluğuna göre sıcak su ekleyebilirsiniz.Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine nane ve pulbiberi ekleyip altını kapatın.Çorbayı kasede servis yapıp üzerine hazırladığımız tereyağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder