17 Haziran 2012 Pazar

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


Malzemeler:
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 Çay bardağı arpa şehriye
  • 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 Tatlı tuz
  • 2 Su bardağı sıcak su + yarım çay bardağı soğuk su
Yapılışı:
Pirinçleri kaynamış tuzlu su içerisinde yarım saat bekletin.Beklettikten sonra soğuk suda iyice yıkayarak süzün.
Tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte arpa şehriyeyi kavurun.Suyu süzülmüş pirinci ilave edip ardından tereyağını ve tuzunu ekleyin.Pirinci 4-5 dakika tane tane olana kadar kavurun.
Kavurduktan kaynamış suyu ilave edin ve kaynadıktan sonra altını kısın.Kısık ateşte yavaş yavaş pişen pilav suyunu çekince üzerine yarım çay bardağı soğuk suyu gezdirin ve 1-2 sefer karıştırın.Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.Eğer pirinçler diri kalırsa az bir miktar soğuk su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.Soğuk su ilavesi pilavın daha tane tane ve parlak görünmesini sağlar.Piştikten altını kapatıp kapağını açmadan bir süre bekletin.Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Paylaştığınız bilgileri sıklıkla takip ediyorum ve bu bilgiler çok hosuma gidiyor . Büro mobilyaları olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil