Bu bayramın bayram tatlısı ablamdan.Ablamın ekmek kadayıfı ve yemekleri çok güzeldir.Bu sitede onun tariflerine de yer vereceğim.Bu tarifleri benimle paylaştığı için ona çok teşekkür ediyorum:))
Sade ve Vişneli Ekmek kadayıfı
Malzemeler:
- 1 Paket hazır ekmek kadayıfı
- 1.5 kilo şeker
- 7 bardak su
- Vişnelisi için 1.5 su bardağı vişne reçeli
Bir tencereye suyu,şekeri ve vişne reçelini koyun .Kaynamaya başlayınca bir kevgir yardımıyla vişneleri alın.Hazır ekmek kadayıfını çeşmenin altında suya tutarak ıslatın.Yalnız çok fazla suya tutmayın hamur olmasın.Islattığınız ekmek kadayıfını yuvarlak geniş bir tepsiye alıp ocağın üstünde kısık ateşte bekletin.Bu sırada kaynamaya başlayan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine 2-3 dakika da bir yavaş yavaş gezdirin.Bu işleme tencerede ki şerbet bitene kadar devam edin.tepsideki şerbet kaynamaya başlayınca ekmek kadayıfını dibinin yanmaması için ortadan ikiye bölün.Tepside şerbet kaynarken kenar kısımlardaki şerbeti sürekli olarak kaşıkla kadayıfın ortasına dökün.Ekmek kadayıfı iyice yumuşayıp tatlı kıvamını alıp pişince altını kapatın.Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
Sade ekmek kadayıfını da aynı işlemle yapın sadece vişne reçeli eklemeyecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder