1 Kasım 2011 Salı

KIYMALI BÖREK


Malzemeler:

  • 1 kilo yufka(6 adet)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ + kıymayı kavurmak için yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 300 gr. Yağsız Kıyma
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber-tuz

Yapılışı:
Kıymayı yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ile birlikte kavurun. Kavrulurken suyunu çektiği zaman küçük küçük doğradığınız soğanları içine ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuz ekleyip altını kapatın.Yufkaya sürmek için yumurtayı,sıvı yağ ,yoğurdu,suyu iyice çırpın.Tepsiyi yağlayıp 1 adet yufkayı serin üzerine 2. yufkayı bölmeden büzüştürerek serin ve hazırladığınız harcı sürün.Üzerine 1 adet yufka serip tekrar harç sürün üzerine kıymalı harcın tamamını koyun.4 yufkayı serip üzerine harç dökün.Tüm yufkalarda aynı işlemi tekrarlayın.Kalan karışımı üste sürüp pişirmeden dilimleyin.Yarım saat dinlendirdikten sonra fırında 200 derecede altı üstü kızarana pişirin.Fırından çıkardıktan sonra üzerine birkaç damla su serpin(yumuşak olması için)böylece su böreği lezzetinde oluyor.

3 yorum:

  1. Gül hanım sitenizin yeni takipcisiyim. İlk çorbanızı, bügün ise böreğinizi denedim. Gerçekten çok teşekkür ederim. Misafirlerimi sayenizde çok güzel ağırladım. Böreği herkese tavsiye ediyorum. Bundan sonrada tariflerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. böreğinizi denedim yumuşacık oldu gerçekten paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil