8 Kasım 2011 Salı

İKİ RENKLİ KURABİYE VE FINDIKLI KURABİYE

İKİ RENKLİ KURABİYE

Malzemeler:
  • 250 gram margarin
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:

Oda sıcaklığında beklemiş margarini,2 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 8 yemek kaşığı şeker,kabartma tozu,vanilya ve un ile birlikte karıştırıp yoğurun .Hazırladığınız hamur kulak memesi kıvamında olacak.Hamuru ikiye ayırın.Ayırdığınız hamurun bir tanesine kakaoyu ekleyip iyice yoğurun.Her iki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Bir adet kakaolu bir adet sade hamur parçasını üst üste koyup bastırıp ortadan ikiye bölün ve böldüğünüz parçayı üste ekleyip yuvarlayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.



FINDIKLI KURABİYE

Aynı hamur malzemesinden sadece kakaoyu eklemeden fındıklı kurabiye yapabilirsiniz.Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayın.Üzerini  yumurtanın akına batırıp ardından dövülmüş fındığa batırıp tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder