25 Kasım 2011 Cuma

EV PİDESİ

Malzemeler:
  • 30 Gram maya
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 Adet yumurtanın sarısı
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 2 Bardak ılık su
  • 2 Tane küp şeker
  • 1 Tatlı kaşığı dolusu tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 2 Adet kuru soğan
  • 3 Adet domates
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Tuz-karabiber-pul biber
  • İsteğe göre yeşil biber ve maydanoz ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
1 Su bardağı ılık suya mayayı ve şekeri atın.Yarım saat kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Geniş bir kaba mayayı koyun üzerine kalan 1 bardak ılık suyu ilave edin.Bir yumurtanın sarısını,yoğurdu,sıvıyağ,sütü ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamuru yoğurunca avucunuzun içine biraz sıvıyağ döküp hamuru tekrar yoğurun.Hamuru 45 dakika mayalanması için bekletin.
İç harcı: Kıymayı geniş bir kaba alın.Soğanı ve domatesi rendeleyin.Kıymayı,soğanı,domatesi, salçayı,suyu,sıvıyağ ve baharatları karıştırın.
Mayalanan hamurdan avucunuzun ortasında yuvarlayabileceğiniz şekilde bezeler alın.Uzun bir şekilde açıp içine hazırladığınız harçdan 1 yemek kaşığı dolusu koyun.Hamuru kenarlarından 1 cm kadar içe doğru katlayarak uçlardan birleştirin.Üzerini tamamen kapatıp kapalı pide de yapabilirsiniz.1 Yumurtanın sarısını hafif sulandırarak kenar kısımlarına sürün.Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede altı ve kenarları kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkartınca birkaç damla suyu kenar kısımlarına gelecek şekilde hafifçe serpin.Üzerine bir bez örtüp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Güzel bir ev pidesi yemek isteyenler kesinlikle bu tarifi denemeli. Daha önce yaptığım pideler lezzetli fakat sert oluyordu. Cocuklar için hem besleyici hem de yumusak hamuru sayesinde yemesi kolay bir pide oldu. Teşekkürler Gül Hanım!

    YanıtlaSil