5 Kasım 2011 Cumartesi

TAVUK KÖFTESİ


Malzemeler:
  • 600 Gram Tavuk göğüsü(rondoda çekilmiş ya da kıyma haline getirilmiş)
  • 1 Su bardağı galeta unu
  • 1 Adet soğan
  • 3 Diş sarımsak
  • 1 Talı kaşığı kekik
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  •  Kızartmak için:1.5 Su bardağı sıvı yağ
  • galeta unu

Yaplışı:
Çekilmiş tavuk göğüsünün içine soğanı ve sarımsağı rendeleyin.Galeta ununu,baharatları ve suyu ekleyerek iyice yoğurun.Hazırladığınız karışımı buzdolabında 2 saat bekletin.Beklettikten sonra  yuvarlak köfte şeklini verip her tarafını galeta ununa bulayarak  kızgın yağda kızartın.Sıcak olarak servis yapın.

1 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım harıka olmus ben bunu mısır gevregıyle yapıyorum ınanılmaz lezzetlı oluyor ,sevgıler zeymurancafe

    YanıtlaSil