7 Kasım 2011 Pazartesi

KIYMALI SU BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 6 Tane hazır su böreği yufkası
  • 125 Gram tereyağı
  • 300 Gram kıyma
  • 1 Adet kuru soğan
  • 5-6 Dal maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Önce tereyağını eritip bir kenara alın.Bir tavada kıymayı,soğanı yarım çay bardağı sıvıyağ ile birlikte kavurun.Tuzununu ve arzu ederseniz karabiberini atıp altını kapatın. Geniş bir tencerede su kaynatın.Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.Başka bir kaba soğuk su koyun.Tepsinin tabanını yağlayın.Yufkaları iri parçalara bölüp önce kaynamış suya hemen ardından soğuk suya batırın.Çıkardıktan sonra kevgirin arka kısmına yufkaları serip suyunu süzün.Suyu süzülen yufları tepsiye 2 kat dizin ve üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla sürün.1 tane yufkayı yine aynı şekilde önce sıcak suya ardından soğuk suya batırıp kevgir yardımıyla suyunu süzdükten sonra üzerine serin.Üzerine kıymanın tamamını ve kıyılmış maydanozu koyun.2 Adet yufkayı yine aynı işlemleri tekrarlayarak dizin ve üzerine kalan tereyağını fırça ile her tarafına sürün.En son yufkayıda serdikten sonra(yine aynı şekilde önce sıcak su sonra soğuk suya batırarak) üzerine kalan yarım çay bardağı sıvı yağ sürün.Bir kaç yerine çatal batırın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırından alt-üst kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder