7 Kasım 2011 Pazartesi

PİLAV ÜSTÜ KAVURMA

KAVURMA TARİFİ
Malzemeler:
  • 1 Kilo kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • tuz-kekik
Yapılışı:
Etleri küçük küçük yemeklik doğrayın ve tencereye koyun.Suyu ekleyin.Tencereyi harlı ateşin üstüne koyun 1-2 defa karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Daha sonra altını kısıp etler yumuşayıncaya kısık ateşte pişirin.Etler yumuşayınca tereyağını ekleyin.Bir süre daha eti ara ara karıştırarak kavurun.Altını kapatmadan önce tuzu ve baharatları atıp altını kapatın.




ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 Yemek sıvıyağ
  • 1.5 Yemek kaşığı tereyağı
  • 3 Yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 Çay bardağı soğuk su
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • tuz
Yapılışı:
Önce prinçleri kaynamış tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.Sonra soğuk su ile iyice yıkayın.Tencereye sıvı yağ koyun.Hemen ardından arpa şehriyeyi akleyip kavurun.Yıkanıp suyu süzülmüş piriçleri tencereye ekleyin.Tuzu ve tereyağı ekleyip kısık ateşte pirinci iyice kavurun.3 Bardak kaynar suyu ekleyin.2-3 dakika kaynayınca altını tekrar kısın.Pirinç suyunu çektiği zaman 1 çay bardağı soğuk suyu ekleyin.Bu sayade pirinçler daha tane tane olacaktır.Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın demlenmeye bırakın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder