13 Kasım 2011 Pazar

SUPANGLE

Malzemeler :
  • 4 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı şeker
  • 5 Tatlı kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı un
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket bitter çikolata
  • Hazır kakaolu kek(servis edilebilir hazır keklerden)
 Yapılışı:
Bir şeker kaşığı büyüklüğündeki hazır keki ezip kaselerin içine koyun.Üzerlerini yarım yemek kaşığı sütle ıslatın.Yumurtayı derin bir kaba kırıp az miktar sütle çırpın.Unu,kakaoyu,şekeri ekleyip kalan sütü azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin.İyice çırptıktan sonra derin bir tencereye boşaltıp karıştırarak pişirin.Kaynamaya yakın bitter çikolatayı parça parça kırıp ekleyin.Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Kremayı hazırladığınız kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra hindistan cevizi serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder