Bu tarifi benimle paylaştığı için ablama teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- Yarım kilo yağlı dana kıyma ve yarım kilo yağlı koyun kıyma karışımı
- İki su bardağı köftelik düğü
- İki tane soğan(rendelenmiş)
- Bir tatlı kaşığı arzuya göre kırmızı pul biber
- Bir tatlı kaşığı karabiber
- Bir tatlı kaşığı fesleğen
- Tuz
- Nane
- Bir yemek kaşığı domates salçası
Bütün malzemeleri bir tepside çiğ köfte gibi 40 dakika boyunca iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra yumruk büyüklüğünde parçalar alın ve köfte şeklini verin.Fırın ızgarasında veya mangalda her iki tarafını kızartın. Turşu,yeşil soğan,ayran veya şalgam ile ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder