20 Kasım 2011 Pazar

KIŞ TÜRLÜSÜ

Malzemeler:
  • 1 Adet orta boy karnıbahar
  • 1 Adet havuç
  • 1 Çay bardağı bezelye
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet orta boy soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
Havuç ve bezelyeyi 10 dakika kadar haşlayın.Karnıbaharları ayıklayıp iyice yıkayın.Parçalara ayırıp tencereye dizin üzerine patatesleri ekleyin.Haşlanmış havuç ve bezelyeyi ilave edin.Üzerine kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın.Üzerine 1 su bardağı su gezdirin.Bir kapta salça,yağ ve tuzu yarım su bardağı su ile karıştırın.Hazırladığınız bu sosu karnıbaharların üzerine gezdirin ve karıştırın.Kaynadıktan sonra orta ateşte yarım saat pişirin ve altını kapatın.Karnıbaharın ezilmemesi için pişirirken mümkün olduğunca karıştırmamaya çalışın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder