5 Kasım 2011 Cumartesi

PORTAKALLI KEREVİZ



Malzemeler:

  • 2 tane orta boy kereviz
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet portakal
  • Yarım limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:
Kerevizin başındaki yeşil körpe kısımları ayırın. Kerevizin  kabuklarını soyup 1 parmak kalınlığında yuvarlak doğrayın(enginar gibi). Derin bir kabı suyla doldurup 1 adet limon sıkarak kararmamaları için kerevizleri bu suda bekletin.Derin bir tavaya 1 çay bardağı zeytinyağını koyun.Soğanları yemeklik doğrayarak yağda kavurun.Ardından içine küp küp doğranmış havuçları ve biberleri ilave edin.Küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurun.Bezelyeyi ve körpe yaprakları doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin.Yayvan bir tencereye kerevizleri bir sıra dizin ve her kerevizin üzerine hazırladığınız harçdan koyun .Kalan kerevizleri üste dizin ve tekrar harç koyun.Kerevizler bitene kadar bu işleme devam edin en üste harcı koyun.2 adet portakalın ve yarım limonun suyunu tencere dökün.ardından kerevizlerin üzerini kapatacak kadar su ekleyin.Kerevizler yumuşayıp suyu çekene kadar pişirin.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Çok lezzetli görünüyor.
    http://merininmutfagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil